Webdesign op maat

Webdesign op maat

Webdesign

Een aantrekkelijke webdesign werkt positief voor klanten die je website bezoeken. Het geeft een positieve eerste indruk. Een bezoeker is dan meer geneigd om op de webpagina te blijven. Als je graag een goed webdesign wilt voor jouw website dan zou je een webdesigner in kunnen huren.

Een aantrekkelijk webdesign

Voor een aantrekkelijk webdesign zijn meerdere dingen belangrijk. Zo is het allereerst belangrijk dat het design past bij je bedrijf. Zo is een design die dezelfde kleuren heeft en uitstraling als dat van je bedrijf herkenbaar. Het is fijn als alles overeen komt. Denk aan de vormen en kleuren die vanuit je logo en bedrijf terug te vinden zijn op de website. Daarnaast maakt dat het webbezoek meer toegankelijk. Als het design goed ontworpen is, dan geeft dit een vertrouwd gevoel. Naast kleuren en vormgeving kan dit met tekst, afbeeldingen, video’s, illustraties en animaties. Zo waren websites eerder heel statisch. Tegenwoordig kun je niet zonder een website bewegende vakken en knoppen.

Een fijne lay out van je website

Als een bezoeker de lay out van een pagina niet prettig vindt, dan heb je kans dat een bezoeker je website verlaat. Het is belangrijk dat een bezoeker alles snel kan vinden. De lay out en de navigatie binnen de pagina′s moet daarom logisch ongericht zijn. Een webdesigner kan je de website voor je logische inrichten. Het plaatsen van navigatieknoppen en het uiterlijk ervan speelt dus een grote rol. Ook de tekstblokken moeten goed geplaatst worden. Als een tekst niet logisch geplaatst is dan kan dat voor een bezoeker vervelend zijn. Je wilt niet zoeken naar informatie zoeken en eindeloos door een website scrollen. Hoe een tekst uiteindelijk gepresenteerd staat is ook van belang. Als het lettertype mooi is en het goed ontworpen geplaatst is, dan ben je ook meer geneigd een tekst te lezen. Alles van je website moet dus goed doordacht zijn. Het voordeel van een webdesigner is dat die hier helemaal in thuis is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *